İLK 4-6 AY BEBEK GELİŞİM BASAMAKLARI

İLK 4-6 AY BEBEK GELİŞİM BASAMAKLARI

 4. AyAyAy
Kaba motorYüzükoyun yatırılınca başını kaldırıp etrafa bakabilir. Nesnelere uzanmaya başlar. Önden arkaya yuvarlanır.Destek ile oturur. Öne doğru yuvarlanır Dönmeye başlar. Gelişme yukarıdan aşağı doğrudur, önce baş, boyun, gövde sonra kollar, bacaklar. Sırt üstü yatırıldığında ayaklarını yakalayıp ağzına götürebilir.Önce yüz üstünden -sırtüstüne, sonra sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başlar. Desteksiz oturma başlar. Otururken yakınındaki nesnelere ulaşır. Kısa süre ağırlığını taşıyabilir.
İnce motorGiysileri kavrar. Çıngırakla oynar. Ellerini açık tutar.Tüm eli kullanarak küpü kavrar (palmar kavrama) Nesneleri aktarır: El-ağız-el Bir elinde tuttuğunu diğer eline geçirebilir. Sarkan halkaya ulaşır/kavrar.Objeleri elden ele aktarır. Topu tutmaya çalışır. Bir küp tutar ikinci küpü üstüne koymaya çalışır.  
BilişselNesneleri ağızına götürür. Yeni kişilerin yüzlerine daha uzun bakar. Çıngırak sallar. Halka/çıngırak için uzanırDüşen kaşığı aramak için başını çevirir.Yansımaya dokunur ve ses çıkarır. Yüzüne kapatılan bir mendili çekip açabilir. Oyuncakları sallar.
Sosyal/DuygusalKendiliğinden gülümser. Bakıcının sesiyle ağlamayı bırakır.Bakıcıyı görsel olarak tanır.Yabancı kaygısı: Tanıdık ve yabancı insanları tanır.
DilBir ses yönünde kafasını çevirir. Yatıştırıcı sesle ağlamayı bırakır. Yüksek sesle güler.Adına yanıt vermeye başlar “Ah-goo” diye sesler çıkarır. Ağlama dışındaki seslerle öfkeyi ifade eder.“Hayır” dendiğinde bir an durur. Gevezelik yapar. Dinler sonra yetişkin sustuğunda ses çıkarır. Aynaya gülümser/ses çıkarır.

Hakkımda

Prof. Dr. Durgül Yılmaz 1971 yılında Mersin’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı ve 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Çalışma Saatlerimiz

Pzt-Cuma09.00-21.00Cumartesi:09.00-19.00

İletişim

Telefon: +90 530 129 39 35İzmir, Türkiyeİletişim